MLB: Yankees winnen van Red Sox; Gregorius dicht bij terugkeer

New York Yankees hebben een overwinning geboekt tegen hun grote rivaal Boston Red Sox. In New York wonnen de Yankees met 4-1 en blijven daardoor aan de leiding in American League East-divisie. De Red Sox hebben nu een achterstand van 8,5 games op de Yankees.

De Red Sox kwamen nog wel op voorsprong in de tweede dankzij een homerun van Rafael Devers. De Yankees waren niet onder de indruk van de achterstand en in derde inning bogen ze de achterstand om in een 3-1 voorsprong. In de vijfde sloeg DJ LeMahieu nog een homerun op een worp van Chris Sale. Het betekende voor de Sale, de pitcher van de Boston Red Sox, alweer zijn zevende nederlaag van het seizoen in twaalf wedstrijden. Vorig jaar had hij in 27 wedstrijden maar vier nederlagen op zijn naam staan. 

New York Yankees thuis te sterk voor Boston Red Sox (Bron: Youtube.com)


Naast de overwinning van de Yankees was er nog meer goed nieuws voor de ploeg uit New York. Didi Gregorius lijkt komende week zijn rentree te maken in de hoofdmacht van de New York Yankees. De Nederlandse kortestop van Yankees lag er lang uit door een Tommy John-operatie, maar speelt inmiddels weer in de Minor League en maakt daar weer een goede indruk. 


Bij de Detroit Tigers kende Niko Goodrum een goede avond. De 27-jarige honkballer sloeg vijf honkslagen uit vijf slagbeurten en van de vijf honkslagen sloeg hij twee homeruns. Daarmee had hij een groot aandeel in de zege van de Tigers tegen de Atlanta Braves: 8-2.

5-5 voor Goodrum, waarvan twee homeruns (Bron: Youtube.com)


Uitslagen MLB vrijdag: 
Baltimore Orioles - San San Francisco Giants 9-6
Pittsburgh Pirates - Milwaukee Brewers 9-4
New York Yankees - Boston Red Sox 4-1
Cincinnati Reds - Washington Nationals 9-3
Tampa Bay Rays - Minnesota Twins 3-5
Atlanta Braves - Detroit Tigers 2-8
Texas Rangers - Kansas City Royals 6-2
Chicago White Sox - Cleveland Indians 6-1
St. Louis Cardinals - Chicago Cubs 2-1
Colorado Rockies - Toronto Blue Jays 13-6
Arizona Diamondbacks- New York Mets 4-5
Oakland Athletics - Houston Astros 2-3
Los Angeles Dodgers - Philadelphia Phillies 6-3
San Diego Padres - Miami Marlins 5-3
Seatlle Mariniers - Los Angeles Angels 4-3