Nieuw te streamen in juni

Netflix & chill? Dat kan heel goed, maar ook de concurrentie heeft weer genoeg leuks te bieden. Zo kwam Amazon Prime vorige maand (ahum, gisteren) met Good Omens, bijvoorbeeld, en zal de nieuwe Star Trek-serie Star Trek: Picard daar te zien zijn. Maar voordat het zover is kijken we eerst even naar een paar highlights uit het aanbod van de diverse streamingdiensten in juni.

Netflix

De koning van de streamingboeren, al is het maar door de enorme omvang van releases, brengt deze maand weer een paar terugkerende series uit, zoals drie nieuwe afleveringen van Black Mirror (5 juni) en het tweede seizoen van de complexe Duitse tijdreisthriller Dark (21 juni). Ook de laatste nog overgebleven Marvel-serie binnen Netflix komt nog één keer met een nieuw seizoen voordat het licht uit gaat: Jessica Jones is te zien vanaf 14 juni. Netflix heeft alle Marvel-series inmiddels geannuleerd, dus dit seizoen moet de wachttijd overbruggen tot de nieuwe Marvel-series die op Disney+ zullen verschijnen. (De ABC-serie Agents of S.H.I.E.L.D. even buiten beschouwing gelaten, waarvan overigens oude afleveringen te zien zijn bij Ziggo.)

Jessica Jones: Benjamin Walker en Krysten Ritter (Foto: David Giesbrecht/Netflix)

Daarnaast heeft Netflix de ABC-serie Designated Survivor, over een laag kabinetslid die na een terroristische aanslag plotseling de president van de Verenigde Staten is, gered van annulering. Het eerste exclusief voor Netflix geproduceerde seizoen, het derde in totaal, is te zien vanaf 7 juni.

Er zijn ook weer nieuwe films te zien op Netflix, zoals de hiphopfilm Beats (19 juni) en de nieuwe Shaft (28 juni) met Samuel L. Jackson en Richard Roundtree. Bekende films die deze maand worden toegevoegd aan het Netflix-aanbod zijn onder andere Ocean's Thirteen, The Hangover part III (beide 2 juni), Annabelle: Creation (13 juni), Dunkirk (15 juni), Man of Steel (23 juni) en Robin Hood (uit 2010, op Netflix vanaf 30 juni). Tot slot worden alle seizoenen van de musicalserie Glee toegevoegd op 30 juni.

Mis je nog iets? Voeg het toe in de reacties of in het Netflix-topic op het forum.

Amazon Prime Video

Vanaf 4 juni is de documenntaire Chasing Happiness te zien, waarin de Jonas Brothers worden gevolgd vanaf hun kindertijd in New Jersey tot het supersterleven, en van de veelbesproken break up tot de waanzinnige comeback met nummer #1 hit Sucker. Een ontroerend en persoonlijk verhaal over Nick, Joe en Kevin die op zoek zijn naar hun eigen identiteit. De documentaire neemt kijkers mee achter de schermen terwijl ze inspiratie opdoen voor hun nieuwe album Happiness Begins.

Het tweede seizoen van Absentia is te zien vanaf 14 juni. Centraal staat FBI-agente Emily Byrne (Stana Katic), die spoorloos verdween en dood werd verklaard na de jacht op een van Boston’s meest beruchte seriemoordenaars. Zes jaar na haar verdwijning werd ze, zonder enige herinnering aan de afgelopen jaren gevangenschap, teruggevonden in een verlaten hut in het bos. Haar man, special agent Nick Durand (Patrick Heusinger) is inmiddels hertrouwd en haar zoon Flynn (Patrick McAuley) lijkt zich zijn moeder niet te kunnen herinneren.

Op dezelfde datum kunnen Prime-leden de serie Too Old to Die Young zien, waarin Miles Teller een rechercheur speelt die een dubbelleven leidt als huurmoordenaar in de onderwereld van Los Angeles.

FOK!kers die hun ontdekkingen op Prime Video willen bespreken doen dat in het daarvoor bestemde topic op het forum.

Ziggo Movies & Series

Ziggo is nog steeds de zelfbenoemde 'home of HBO', maar wat hebben ze nog te bieden nu Game of Thrones voorbij is? Nou, van de boekverfilming Big Little Lies, met onder andere Nicole Kidman, Reese Witherspoon en Zoë Kravitz, verschijnt op 10 juni het tweede seizoen, dus dat is al iets. Ook is vanaf 17 juni de serie Euphoria te zien, een kijkje in het leven van een groep middelbare scholieren die worstelen met drugs, seks en geweld.

Big Little Lies: Zoe Kravitz
Zoë Kravitz in Big Little Lies

Andere series in het Ziggo-pakket zijn deze maand de vier seizoenen van Ugly Betty, dat oorspronkelijk liep van 2006 tot 2010, te zien vanaf 3 juni, The Night Shift (2014-2017), te zien vanaf 6 juni en seizoen 5b van Vikings, vanaf 15 juni.

Videoland

Ook Videoland voegt Ugly Betty in zijn geheel toe op 3 juni, dus niet-Ziggoklanten die deze serie nog niet gezien hadden kunnen ook terecht bij de voormalige videotheek. Relevanter is echter dat seizoen 3 van The Handmaid's Tale te zien is vanaf 6 juni.

In het filmaanbod voegt Videoland onder andere A Dangerous Method (4 juni), 22 Jump Street (7 juni) en een eerdere versie van Shaft (8 juni) toe.

FOK!kers die over Videoland-series en -films willen praten doen dat in het Videoland Unlimited-topic.

Dit is de tweede keer dat we een overzicht proberen te geven van wat er nieuw is op de diverse streamingdiensten. Vind je dit nuttig? Kan het beter? Mist er een streamingboer? Laat het vooral weten!