Haase dubbelt door op Roland Garros, Koolhof en Schuurs/Rojer sneuvelen

Tennisser Robin Haase staat in het mannendubbelspel op Roland Garros bij de laatste zestien. Samen met zijn Deense kompaan Frederik Nielsen begon Haase niet best tegen Dan Evans en Cameron Norrie, maar daarna werden de Britten toch overtuigend opzij geschoven: 2-6, 6-2, 6-3.

Wesley Koolhof en zijn Nieuw-Zeelandse partner Marcus Daniell stonden voor een zeer moeilijke opgave, want ze hadden de Pool Lukasz Kubot en de Braziliaan Marcelo Melo tegenover zich. Koolhof en Daniell wonnen de eerste set knap tegen de nummers één van de plaatsingslijst, maar daarna was het gedaan: 6-4, 2-6, 4-6.

Demi Schuurs en Jean-Julien Rojer waren in het gemengd dubbelspel als vierde geplaatst, maar dat hielp ze niet. Het Franse wildcardduo Amandine Hesse/Benjamin Bonzi was in twee tiebreaks te sterk, nadat Schuurs en Rojer in de tweede set nog meerdere setpoints kregen: 6-7 (5), 6-7 (4).

In het vrouwendubbelspel is het na één wedstrijd al klaar voor de nummers één van de plaatsingslijst. De Tsjechische titelverdedigsters Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova gingen met 6-2, 6-4 onderuit tegen Nadiia Kichenok uit Oekraïne en de Amerikaanse Abigail Spears.