Herlings wint bij rentree na voetbreuk

Jeffrey Herlings heeft de eerste race van de Dutch Masters of MX in Rhenen gewonnen. Voor de motorcrosser was dit de eerste wedstrijd van het seizoen. De regerend wereldkampioen moest de afgelopen maanden herstellen van een voetbreuk. In de tweede race werd hij vierde.

In januari brak Herlings tijdens een training in Spanje zijn rechtervoet. Door de blessure kon hij niet deelnemen aan de eerste zeven wedstrijden van het wereldkampioenschap en kan hij prolongatie van de WK-titel vergeten. De wedstrijd in Rhenen was een test om te zien of hij voldoende hersteld is om deel te nemen aan de Grand Prix van Rusland op 9 juni.

Volgens Joël Smets, sportdirecteur van KTM, is de Nederlander op de weg terug: “Of we weer een beetje de oude Jeffrey gezien hebben? Ik denk het wel. Aan zijn vechtlust hebben we nooit getwijfeld. En talent gaat ook niet weg met een kwetsuur. Het vertrouwen gaat wel weg. Dat is logisch. We hebben hier kunnen zien dat de opbouw goed was. We zitten in de goede richting.”

“Vooraf is mij gevraagd op hoeveel procent ik dacht dat Jeffrey nu zit. Ik heb gezegd 80 procent en ik denk dat dat redelijk juist was. De rest is wedstrijdritme en vertrouwen. Deze wedstrijd kon niet op een beter moment komen. Op een prachtig circuit, grand prix-waardig. Niet echt zwaar zand, maar op een hardere ondergrond zoals we op grands prix ook tegenkomen. En vergis je niet, een Cairoli of Gajser staat hier niet aan de start. Maar Febvre stond vorige week op het WK-podium en Jonass twee weken daarvoor. Jeffrey gaf aan dat hij de eerste manche redelijk tot aan het gaatje heeft moeten gaan. Dat heeft hij ook het liefst. Hij heeft het niet op een presenteerblaadje gekregen.”

Uitslag race 1
1. Jeffrey Herlings (NED) KTM
2. Arminas Jasikonis (LIT) Husqvarna
3. Romain Febvre (FRA) Yamaha
4. Pauls Jonass (LET) Husqvarna
5. Kevin Strijbos (BEL) Yamaha

Uitslag race 2
1. Romain Febvre (FRA) Yamaha
2. Arminas Jasikonis (LIT) Husqvarna
3. Pauls Jonass (LET) Husqvarna
4. Jeffrey Herlings (NED) KTM
5. Glenn Coldenhoff (NED) KTM