Giro: Etappe 18 - Ademen tussen de bergen

Het is vandaag even een kans om adem te halen voor de renners in de Giro d'Italia. Na een paar dagen in de bergen is het nu tijd voor een vooral dalende etappe met een vlak slot, alvorens we beginnen aan het beslissende drieluik. Richard Carapaz in de roze trui, Vincenzo Nibali als uitdager, vanaf morgen wordt die strijd beslist.

In de uitgebreide voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier zien we dat het vooral een etappe naar beneden is. In de mooiste regio van het land, Süd-Tirol, wordt nog een beetje geklommen vanaf de start, daarna is het vooral heel erg lang bergaf, met nog één semi-serieuze onderbreking bergop.

De laatste grofweg 65 kilometer zijn keurig vlak en dus zou er een kans kunnen liggen voor de nog overgebleven sprinters, hoewel dat er niet veel zijn. Dat geeft dan ook weer hoop voor de vluchters, want als er nauwelijks sprinters zijn...wie moet het dan gaan controleren?

Om twaalf uur gaan de renners van start, een dik uur later is Eurosport live. Net als op vrijwel alle dagen ligt de finish zo tussen vijf en half zes, plus of minus een paar minuten. 

De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)

Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)