Peters pakt eerste profzege in Giro d'Italia, Carapaz loopt enkele seconden uit

Nans Peters heeft de zeventiende etappe gewonnen in de Giro d'Italia. De Fransman reed op vijftien kilometer van de streep weg uit de kopgroep en bouwde zijn voorsprong stelselmatig uit. Hij won met meer dan anderhalve minuut voorsprong en boekte zo zijn eerste zege als prof.

In het peloton deed het Movistar-duo Mikel Landa en Richard Carapaz opnieuw goede zaken voor het algemeen klassement. Landa reed vroeg op de slotbeklimming weg, waarna ook Carapaz wegsprong bij de rest van de klassementsmannen. Vicenzo Nibali en Primoz Roglic verloren zeven seconden op rozetruidrager Carapaz.

Op de eerste klim van de dag reed er een kopgroep van achttien renners weg. Het werd al snel duidelijk dat het peloton ze liet gaan en mochten de achttien onderling uitmaken wie de etappezege in Antholz mocht pakken.

De renners in de kopgroep hielden elkaar goed in de gaten. Op vijftien kilometer van de meet zag Peters zijn kans. De jonge Fransman van AG2R La Mondiale sprong weg uit de kopgroep en bouwde gemakkelijk zijn voorsprong uit. Op de slotklim begon Peters met één minuut voorsprong en bouwde zich vervolgens alleen maar meer uit. Esteban Chaves kwam als tweede over de streep, maar wel op meer dan anderhalve minuut van de Fransman, die zijn eerste profzege boekte uit zijn carrière.

In het peloton trok Mikel Landa op de slotklim als eerste in de aanval. In eerste instantie kreeg de Bask Hugh Carthy met zich mee. Het was aan Roglic en Nibali te reageren, maar beide konden alleen het tempo hoog houden in de achtervolging, waarna Carapaz ten aanval trok. Zowel Roglic en Nibali konden niet mee, maar hielden in de achtergrond de schade beperkt en verloor maar zeven seconden op rozetruidrager Carapaz. Bauke Mollema kwam binnen met de groep van Roglic en Nibali.