Zwemmers Weertman, Van Rouwendaal en Vermeulen geselecteerd voor WK open water

De KNZB heeft de selectie bekendgemaakt voor het wereldkampioenschap openwaterzwemmen.  Sharon van Rouwendaal, Esmee Vermeulen, Ferry Weertman en Pepijn Smits zullen Nederland vertegenwoordigen. 

Van Rouwendaal, Vermeulen en Weertman zijn gekwalificeerd op basis van hun prestaties tijdens de Europese kampioenschappen, vorig jaar in Glasgow. Het trio zal in actie komen op de tien kilometer. Als vierde zwemmer, voor het team event, is de keuze gevallen op Pepijn Smits. '

'We sturen zwemmers met de potentie om de top 12 te halen op de 10km en top 8 op de niet-Olympische afstanden. Ook zullen we uitkomen in het team event. Gebaseerd op de Europese titel op het team event vorig jaar in Glasgow, denk ik dat we op dit onderdeel een medaillekans hebben. Uiteraard staat Olympische kwalificatie centraal tijdens dit WK. Hier gaan we onze gehele voorbereiding op afstemmen. Zwemmers die eindigen in de top tien op de tien kilometer zijn gekwalificeerd voor Tokyo", aldus bondscoach Marcel Wouda. 

De wereldkampioenschappen zwemmen zijn van 12 tot en met 28 juli in Zuid-Korea. De wedstrijd van de dames is op zondag 14 juli en de heren zwemmen op dinsdag 16 juli. Het team event is gepland op donderdag 18 juli.