Malkavians horen alles in Vampire the Masquerade: Bloodlines 2

De laatste speelbare Clan in Vampire the Masquerade: Bloodlines 2 zijn de Malkavians. Rock, Paper, Shotgun had de eer om de Clan te onthullen en had tegelijkertijd een interview met schrijver Brian Mitsoda. Uiteraard is er ook weer een kek filmpje.

Malkavians in Bloodlines 2 hebben twee disciplines: Auspex en Dementation. Met Auspex kunnen Malkavians de aura's van anderen lezen en zelfs buiten hun lichaam treden om te scouten. Met Dementation kunnen spelers vijanden van hun weg laten rennen of juist ontsteken in razernij. 

Dat Malkavian terugkomen als Clan mag eigenlijk geen verassing zijn: ze waren de meest populaire Clan in Bloodlines door de extra dialogen en geheimen die spelers meekregen tijdens het spelen van de game. Mitsoda heeft aangegeven dat er overeenkomsten, maar ook belangrijke verschillen zijn tussen de Malkavians uit de eerste Bloodlines en het vervolg. Net zoals in de vorige Bloodlines hebben Malkavians unieke dialoogopties, maar in tegenstelling tot Bloodlines weten ze niet wat deze opties kunnen betekenen.

Bloodlines 2 ontwijkt het Fishmalk-archetype waarin de visioenen en stemmen die Malkavians krijgen af worden gedaan als hilarisch: niet meer praten tegen stopborden en TV's dus. Sinds Malkavians ook vampieren zijn wordt er moeite gedaan om de stemmen bovennatuurlijk te laten lijken en niet als het resultaat van een psychische stoornis. Desondanks heeft Mitsoda aangegeven dat er flink wat onderzoek gedaan is naar psychische stoornissen zoals het lezen van wetenschappelijke artikelen en praten met mensen die daadwerkelijk stemmen horen. Het team achter Bloodlines 2 wil de Malkavians vooral creepy maken in plaats van hilarisch, en dat is precies zoals ik mijn Malks graag zie.