SP-voorzitter Meyer stapt op

SP-partijvoorzitter Ron Meyer stapt op. Het besluit van Meyer is een reactie op de voor de Socialistische Partij desastreus verlopen verkiezingen voor het Europees Parlement. De partij behaalde geen één zetel.

Meyer stelt zich daarom niet herkiesbaar als voorzitter, hij vertrekt niet per direct maar zegt ervoor te gaan zorgen "dat het stokje in het najaar op een waardige manier wordt overgedragen.”

Binnen de SP was veel kritiek op Meyer en de rest van de partijleiding vanwege de mislukte campagne, maar vooral vanwege het 'Hans Brusselmans-filmpje.' Meyer trekt zich die kritiek aan en voelt zich verantwoordelijk voor de 'pijnlijke' nederlaag.

In een verklaring spreken Meyer en politiek leider Marijnissen over "een harde dreun, een grote teleurstelling." "Wij voelen de pijn en teleurstelling van SP'ers in het hele land. Het zal niet eenvoudig zijn, maar wij zullen dat gevoel zo snel mogelijk omzetten in de absolute overtuiging en vastberadenheid om de weg omhoog weer te vinden."

Het aftreden van Meyer lijkt Marijnissen uit de wind te houden. De binnen de SP bijkans heilige politiek leider liet weten niet van plan te zijn op te stappen.