Vier arrestaties na aanslag Lyon

Vier verdachten zijn inmiddels opgepakt in verband met het ontplofte bompakket in de Franse stad Lyon. Frans minister van Binnenlandse Zaken, Christophe Castaner, meldde dat maandagochtend een 24-jarige man van Algerijnse afkomst was opgepakt.

Het Franse Openbaar Ministerie bracht daarnaast naar buiten dat het al een man en een vrouw in detentie heeft, waarschijnlijk de moeder en broer van de hoofdverdachte. Frans dagblad Le Figaro omschrijft de vierde arrestant als een scholier, ook van Algerijnse komaf.

De bom ging vrijdagmiddag vlak bij een bakkerij in Lyon, met 500.000 inwoners de derde stad van Frankrijk, af. Er vielen in totaal dertien gewonden, waarvan elf zich moesten laten behandelen in het ziekenhuis.

Op beelden van bewakingscamera's kwam al snel een verdachte in beeld. Een man legde een papieren zak neer en liep verder, enkele minuten later ontplofte de inhoud van de zak. Gezien de drukke locatie en het tijdstip van de explosie, kwam de anti-terroristeneenheid van de Franse politie direct in actie. Echter, nog niemand heeft de aanslag opgeëist.

Lees ook: Bom ontploft in Lyon, zeker 7 gewonden

Openbaar aanklager Remy Heitz wist te vertellen dat de straat waar de explosie zich voordeed, bezaaid lag met onder andere schroeven, batterijen, metallen balletjes en een ontstekingsmechanisme. De Nationale Politie bracht al snel wazige beelden van de verdachte naar buiten, die via sociale media snel verspreid werd.