Verstappen mikt op derde plaats in kwalificatie

De vrije trainingen voor de Grand Prix van Monaco verliepen wisselend vandaag. Max Verstappen wisselde een goede ochtendtraining af met een ongelukkige middagsessie.

De ochtendsessie eindigde met een tweede plaats uitstekend maar in de tweede training werd Verstappen getroffen door materiaalpecht. "Wat rommel van de baan was in de luchtinlaat gekomen en dat zorgde ervoor dat de radiator lek ging. We moesten de radiator vervangen en dat kost natuurlijk tijd", zo verklaarde de Red Bull-coureur na afloop op Verstappen.nl.

Voor de kwalificatie mikt Verstappen voorlopig op de derde plaats. "Ik kon vandaag nog aardig wat ronden rijden. Je probeert wat dingen tijdens de vrije training. Sommige dingen werken en sommige niet, maar het is allemaal in orde. De balans is oké en over het algemeen zit het met de snelheid wel goed. Mercedes is te snel, maar we moeten het grote gat tussen Mercedes en de rest zien op te vullen. Ik denk dan ook niet dat we Mercedes onder druk kunnen zetten. Een derde plaats in de kwalificatie zou goed zijn."

Verstappen mikt op derde plaats in kwalificatie (Pro Shots / Action Images)
Verstappen mikt op derde plaats in kwalificatie (Pro Shots / Action Images)