Minister Wiebes 'schoffeert' Groningers

Minister Eric Wiebes, die er al niet zo goed op staat bij de Groningers, heeft daar vandaag weer een schepje bovenop gedaan door de forse beving die gisteren de provincie Groningen trof een 'bevinkje' te noemen.

De minister deed deze uitspraak tijdens een bezoek, samen met minister Ollongren van Binnenlandse Zaken, aan het dorp Westerwijtwerd. Onder dit dorp lag gisteren het epicentrum van de beving met een kracht van 3.4 op de schaal van Richter.

"We hebben al voor deze beving versnellingen in gang gezet. Daar zijn in maart afspraken over gemaakt, want dit willen we echt. Dat versnellingspakket, dat gaan we over twee weken bespreken, daar zitten die maatregelen in. En als we dat allemaal hadden moeten doen aan de hand van een bevinkje, dan zou dat ronduit armetierig zijn geweest." babbelde de minister.

Dit schoot de Groningers dus in het spreekwoordelijke verkeerde keelgat. "BEVINKJE?!", verwoordde het Groningse SP-Kamerlid Sandra Beckerman de gevoelens van de Groningers via Twitter. "Groningen heeft barmhartige leiders nodig, geen kille bureaucraten. Maar wat zegt verantwoordelijk minister Wiebes over gisteren? 'Een BEVINKJE' en hij kan geen concrete oplossingen noemen. Volstrekt onacceptabel. Volstrekt onvoldoende."

Uiteraard had Wiebes zijn smoesje klaar en zei dat hij zich had versproken. "Ik heb eerder juist benadrukt hoe heftig deze beving is voor de bewoners. Ik probeerde duidelijk te maken dat deze ene beving niet aanleiding is om nu opeens iets uit de mouw te toveren, maar dat we al maanden continu zoeken naar mogelijkheden voor verbetering en versnelling. Dat verdienen de Groningers."