Verstappen: "Soms is het nodig fouten te maken om betere coureur te worden"

Max Verstappen verwacht dat Mercedes ook dit weekend weer zal domineren maar hij verwacht wel te kunnen strijden voor een plekje op het podium.

"Mercedes is dit weekend duidelijk de favoriet. Ik denk niet dat wij hier in Monaco zo goed zullen zijn als we vorig jaar waren. Ik ben ervan overtuigd dat we voor het podium kunnen vechten, maar het is afwachten welke trede dat zal zijn. Op deze baan zijn we normaal gesproken wat competitiever", zo liet de jonge Nederlander weten tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van Monaco.

Verstappen blikte ook nog even terug op de fout die hij vorig jaar maakte tijdens de derde vrije training. "Zo verloopt het normaal in het leven: naarmate je ouder wordt, krijg je meer levenservaring. Soms is het nodig fouten te maken om een betere coureur te worden. Dat was er daar een van."

De Red Bull-coureur denkt dat het met de auto's van dit seizoen makkelijker rijden is op het bochtige circuit. "Ik zou zeggen dat het nu gemakkelijker is, omdat je meer grip hebt in vergelijking met 2015 en 2016, toen de auto's veel meer gleden. Maar inhalen met deze brede auto's is bijna onmogelijk in Monaco. Daarom moet je er ook voor zorgen dat je er goed voorstaat in de kwalificatie", zo lezen we op Verstappen.nl.

Verstappen: "Soms is het nodig fouten te maken om betere coureur te worden" (Pro Shots / Action Images)
Verstappen: "Soms is het nodig fouten te maken om betere coureur te worden" (Pro Shots / Action Images)