FOK! Wat een weer: aanvankelijk zonnig

Vandaag blijft het droog is er aanvankelijk veel ruimte voor de zon, wel drijft er in de loop van de dag van het zuidwesten uit wat sluierbewolking binnen en kunnen er in het binnenland wat stapelwolken ontstaan. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 17°C langs de noordwestkust tot lokaal 23°C in het zuidoosten. De zuidelijke wind is zwak tot matig. In de loop van de dag wordt de wind overal zuidwestelijk en is overwegend matig.

In de nacht naar vrijdag zijn er enkele wolkenvelden maar klaart het op veel plaatsen op. Het blijft droog en de minimumtemperatuur komt uit op 8°C in het noorden tot 11°C in het zuiden. De wind komt uit het zuiden en is overwegend zwak.

Vrijdag overdag zijn er opnieuw enkele wolkenvelden maar de zon zal op veel plaatsen wel te zien zijn. In het zuidoosten kan er in de loop van de middag een bui voorkomen, elders blijft het droog. Het kwik stijgt naar 18 aan zee tot lokaal 23 in het zuidoosten. De wind draait in de ochtend naar het westen en neemt toe naar matig. In de loop van de middag en avond draait de wind verder naar een noord- tot noordwestelijke richting en neemt boven land af naar zwak, in het noorden blijft de wind matig. (Bron: KNMI)

 Kerk in Talinn
Kerk in Talinn

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.