Donar opent DBL-finale met winst in Zwolle

Het Groningse Donar is de finale van de Dutch Basketball League goed begonnen. De ploeg won in Zwolle de eerste wedstrijd tegen Landstede Basketbal en pakte zo gelijk het thuisvoordeel in de eindstrijd.

Aanvankelijk was Zwolle de betere ploeg: een 37-30 ruststand werd uitgebreid naar een 48-37 voorsprong in het derde kwart, maar ineens ging het fout. Donar zette een imponerende comeback in en een drietje van Drago Pasalic bracht de Groningers zelfs op voorsprong.

Pasalic gooide er gelijk nog een driepunter in en na ruim twee minuten in het vierde kwart brak Kaza Kajami-Keane dan eindelijk de ban voor Zwolle, maar Donar had al een 0-18 run op de borden gezet. De thuisploeg kwam wel weer terug, maar dankzij een drietje van Sergerio Gipson nam Donar opnieuw de leiding.

Een volgende driepunter zorgde voor 65-68, waarna Shane Hammink ook nog eens twee vrije worpen raakte. Een bommetje van Sherron Dorsey-Walker bracht Zwolle met zes seconden te spelen nog even een beetje terug, maar Thomas Koenis tikte gelijk een lange assist binnen voor Donar en daarmee was het gedaan: 69-72.

Wedstrijd twee volgt donderdag in het Groningse MartiniPlaza, wederom vanaf 19.30 uur.