TBS moordenaar Nadia van de Ven met twee jaar verlengd

De tbs-maatregel met dwangverpleging van de 45-jarige Pascal F. die in 2005 is veroordeeld voor de moord op Nadia van de Ven is verlengd met twee jaar. De rechtbank Midden-Nederland oordeelt dat verlenging noodzakelijk is voor de algemene veiligheid van personen.

Behandeling
Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft eerder bepaald dat F. op zogeheten ‘transmuraal verlof’ mag. Dat houdt in dat de man buiten de kliniek mag wonen, maar nog wel onder toezicht en met begeleiding door de tbs kliniek. Volgens het schriftelijke adviesrapport van de kliniek verloopt de behandeling positief en stabiel en kan de tbs met 1 jaar verlengd worden. De deskundige gaf tijdens de zitting aan dat het niet de verwachting is dat de tbs over een jaar voorwaardelijk kan worden beëindigd.

Verlenging
Uit het adviesrapport van de kliniek blijkt dat er nog steeds sprake is van een stoornis en kans op herhaling. Het uitgangspunt van de rechtbank is dat als de behandeling nog langer dan een jaar duurt de tbs met 2 jaar verlengd moet worden. De rechtbank oordeelt dat het niet te verwachten is dat er binnen een jaar redenen kunnen zijn om de tbs met dwangverpleging voorwaardelijk te beëindigen en verlengt daarom de tbs-maatregel met twee jaar.