Halsema: 'Songfestival welkom in Amsterdam'

Als het aan burgemeester Halsema ligt, wordt het Eurovisiesongfestival volgend jaar in Amsterdam georganiseerd. Op Instagram feliciteert ze zanger Duncan Laurence met de winst, waarna ze eindigt met de tekst 'Songfestival welkom in Amsterdam'.

Afgelopen nacht won Duncan het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv. De winst van de zanger betekent ook dat Nederland volgend jaar het Songfestival gaat organiseren.

Lees ook: Nederland wint Songfestival

Begin april hintte burgemeester Halsema nog naar de mogelijkheid om het volgend jaar in Amsterdam te organiseren: 'Hopelijk zien we jullie volgend jaar dus allemaal weer in Amsterdam voor het Eurovisiesongfestival!'

Hierdoor is de strijd om welke stad het evenement mag hosten losgebarsten, want ook Den Haag, Rotterdam, Zwolle, Maastricht en Arnhem willen het Songfestival organiseren. De laatste keer dat Nederland het liedjesfestijn organiseerde was het in Den Haag.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Altijd groots dromen! Van harte gefeliciteerd @itsduncanlaurence 🎉Het songfestival is welkom in Amsterdam. #eurovision #Amsterdam #duncan

Een bericht gedeeld door Femke Halsema (@burgemeesterfemkehalsema) op18 Mei 2019 om 11:55 (PDT)