Bol wint slotetappe in Californië, Pogacar wint eindklassement

Cees Bol heeft de slotetappe in de Ronde van Californië gewonnen. De 23-jarige Nederlander van Sunweb was na een etappe van 141 kilometer de snelste in de eindsprint. De eindwinst in Amerikaanse Worldtour-wedstrijd ging naar het Sloveense toptalent Tadej Pogacar. 

In de eerste tien kilometer van de slotetappe ontstond er een grote kopgroep van elf renners, met opnieuw daarbij de Nederlander Lennard Hofstede. De kopgroep kreeg een goede twee minuten voorsprong van het peloton. 

Op de klim van de Angeles Forest Highway Summit trok George Bennett ten aanval. De nummer vier in het klassement kreeg meteen Segio Higuita op zijn en daarna kwam de rest van de klassementsrenners aansluiten. De aanval betekende wel het einde van de vroege vlucht. In de afdaling reed er nog een groepje van vijf weg, met daarbij Kasper Asgreen, de nummer in de stand. Ook dat hield geen stand doordat UAE Emirates, de ploeg van Pogacar het gat dicht reed. In de sprint die zou volgen in de straten van Pasadena won Cees Bol de sprint voor Peter Sagan en Jasper Philipsen.

Pogacar is nu de jongste winnaar van een World Tour-rittenkoers tot nu toe. We kregen in Californië ook het jongste podium met Higuita (21) op 2 en Asgreen (24) op drie.