FOK! Wat een weer: gedonder in het oosten?

De dag start grijs, met in het zuidwesten enkele buien. In de loop van de ochtend komt de zon geleidelijk tevoorschijn. Vanmiddag komen er vooral in de oostelijke helft enkele buien tot ontwikkeling met kans op onweer. In het Waddengebied en aan de kust is er kans op mist en/of lage bewolking van zee. In de avond wordt het vrijwel overal droog. De maxima lopen uiteen van 15°C aan zee tot 24°C in het oosten. De wind neemt overal toe naar matig en komt uit richtingen tussen noord en noordoost. In het westen en zuiden draait de wind in de loop van de middag naar het noordwesten.

Komende nacht wordt het opnieuw op veel plaatsen nevelig met laaghangende bewolking. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperatuur ligt rond de 12°C. De wind komt uit een noord tot noordwestelijke richting en is meest zwak.

Maandag overdag verdwijnen nevel en mist en komt de zon weer tevoorschijn. In de loop van de dag ontstaan er vooral in de oostelijke helft van het land opnieuw enkele regen- of onweersbuien. De temperatuur loopt in de middag op naar waarden tussen 15°C aan zee en lokaal 24°C in het (noord)oosten van het land. De noordwestelijke wind is zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Een schaapskudde op het Dwingelerveld aan de kant van Ruinen (Foto: spylacopa_68)
Een schaapskudde op het Dwingelerveld aan de kant van Ruinen (Foto: spylacopa_68)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.