Schermer Tulen op dreef in Parijs

Degenschermer Tristan Tulen heeft op de prestigieuze World Cup in Parijs knap de achtste finales bereikt. De 27-jarige Nederlander schopte het in de Franse hoofdstad tot de laatste zestien, waarin de Rus Nikita Glazkov met 10-11 te sterk was alvorens hij later de finale verloor van de Zuid-Koreaan Park Sang-young.

Tulen knokte zich in de knock-outfase langs de Spanjaard Alvaro Ibañez (15-11), de Japanner Akira Komata (14-13) en de Marokkaan Houssam Elkord (15-12), waarna hij ook te sterk was voor de sterke Est Nikolai Novosjolov (15-9) en de Fransman Luidgi Midelton (14-13). Tegen Glazkov moest de Nederlander tot slot het hoofd buigen.

Bas Verwijlen stond door zijn sterke optreden in de groep gelijk bij de laatste 64, maar verloor daarin met 12-15 van de Italiaan Federico Vismara. David van Nunen sneuvelde in de derde knock-outronde, Randy Postma, Rafael Tulen en Colin Keppel gingen er in de eerste ronde uit. Ruben Derksen en Thom Schanzleh kwamen niet door de groepsfase.

De vrouwen kwamen in actie in Dubai, waar Kelly Boone Nederland vertegenwoordigde. In de knock-outfase won ze met 15-6 van de Kazachse Tamila Muridova en met 15-8 van de Russische Olga Lukianova, maar vervolgens was Auriane Mallo uit Frankrijk met 9-15 te sterk. Boone eindigde daardoor op de 94e plek in het veld van 238 deelneemsters.