Klassementsleider Teunissen wint koninginnenrit in Vierdaagse van Duinkerke

Mike Teunissen heeft de koninginnenrit in de Vierdaagse van Duinkerke gewonnen. Na uitstekend ploegwerk van Jumbo-Visma maakte de klassementsleider het af voor zijn ploeg. Clement Venturini werd tweede, voor de Noor Amund Grøndahl Jansen.

Lange tijd reden in de wedstrijd reden er vier renners vooraan, maar het peloton hield alles onder controle in de vijfde rit van de Vierdaagse van Duinkerke. Op dertig kilometer van de streep waren de vier al weer ingelopen en hield Jumbo-Visma alles onder controle voor klassementsleider Teunissen.

Dat was vooral te danken aan Tony Martin. De Duitser zorgde ervoor dat alle aanvallen werden geneutraliseerd en zo kon het uitgedunde peloton beginnen aan de laatste beklimming van Casselberg. Daarin trok Grøndahl Jansen zo hard door dat alleen Venturini en Teunissen konden volgen, al had de klassementsleider moeite om het wiel van zijn ploeggenoot te volgen. Toch bleef Teunissen eraan hangen en in de volgende die volgde was Teunissen net iets sneller dan Venturini. Jansen kwam als derde over de streep.

Zondag staat in de Vierdaagse van Duinkerke de laatste etappe op het programma van Roubaix naar Duinkerke. Teunissen verdedigt dan een voorsprong van veertien seconden op zijn ploeggenoot Jansen. Jens Keukeleire is de nummer drie op 22 seconden.