Visser ongenaakbaar in tweede W Series-race

Beitske Visser heeft haar eerste zege te pakken in de W Series, de dit jaar nieuw opgezette formuleklasse voor louter vrouwelijke coureurs. Op het circuit van het Belgische Zolder was de 24-jarige Drontense ongenaakbaar en had ze van start tot finish de leiding in handen.

Visser kende een lekkere start en ging vanaf de tweede plek gelijk voorbij aan polesitter Jamie Chadwick, terwijl de Belgische Sarah Bovy achterin het veld met een flink rokende motor bleef staan, wat een safety car-situatie veroorzaakte.

Bij de herstart behield Visser probleemloos de leiding, voor Chadwick, Alice Powell en Marta Garcia. Het duurde niet lang voor Esmee Hawkey en Gosia Rdest elkaar raakten, terwijl ook Vivien Keszthelyi in de problemen kwam en dus kwam de safety car de baan weer op.

De posities voorin bleven hetzelfde bij de volgende herstart, maar met twee minuten te gaan moest Chadwick flink de strijd aan met haar Britse landgenote Powell, die de tweede plek overnam. Chadwick vocht zich weer terug en werd voor Powell tweede, maar Visser pakte ver daarvoor haar eerste zege in de W Series.

Visser wint in Zolder. (PRO SHOTS/Action Images)
Visser wint in Zolder. (PRO SHOTS/Action Images)