Nederlandse beachduo's in kwartfinales BraziliŽ

Twee Nederlandse beachvolleybalduo's hebben zich in de Braziliaanse badplaats Itapema geplaatst voor de kwartfinales van het sterkbezette World Tour-toernooi aldaar. Marleen van Iersen en Joy Stubbe plaatsten zich bij de vrouwen bij de laatste acht, Steven van de Velde en Christiaan Varenhorst deden dat bij de mannen.

Stubbe en Van Iersel wonnen hun beide groepswedstrijden op donderdag, waarna ze vrijdag in de achtste finales na een spannend duel afrekenden met Sandra Ittlinger en Chantal Laboureur uit Duitsland: 25-23, 25-23. In de kwartfinales nemen Van Iersel en Stubbe het zaterdagmiddag (14.00 uur Nederlandse tijd) op tegen Taiana Lima en Talita uit Brazilië.

Jolien Sinnema/Laura Bloem en Sanne Keizer/Madelein Meppelink kwamen de groepsfase beiden door met één zege en één nederlaag, waarna ze in de tussenronde van respectievelijk Ittlinger/Laboureur en Taiana Lima/Talita verloren.

Varenhorst en Van de Velde wonnen en verloren één wedstrijd in de groep, waarna de Oekraïners Sergiy Popov en Iaroslav Gordieiev er in de tussenronde met 21-16, 21-18 aan moesten geloven. In de kwartfinales stuntte het duo: olympisch kampioen Bruno Schmidt en mede-oud-wereldkampioen Evandro uit Brazilië gingen er met 21-17, 21-19 aan.

Om 17.00 uur spelen Van de Velde en Varenhorst tegen de Chilenen Marco en Esteban Grimalt. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen wonnen beide groepswedstrijden, maar in de achtste finales waren de Amerikanen Tri Bourne en Trevor Crabb met 22-20, 15-21, 8-15 te sterk.