Politie zoekt getuigen dodelijk verkeersongeval Breda

Een 28-jarige man uit Etten-Leur is afgelopen nacht om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de Westerparklaan in Breda. Hij kwam in aanrijding met een taxi bestuurd door een 21-jarige Oosterhouter. De taxichauffeur is omstreeks 03:45 uur door de politie aangehouden. De toedracht van het ongeval is nog niet duidelijk. De Verkeerspolitie stelt een nader onderzoek in en zoekt getuigen.

Om 03:28 uur werd een ernstig verkeersongeval gemeld op de kruising van de Westerparklaan en het Heilaarpark tussen een fietser en een taxi. In de taxi zat alleen de chauffeur. Drie fietsers reden ongeveer 50 meter voor het slachtoffer uit. Zij hoorden de klap en zijn direct naar het zwaargewonde slachtoffer terug gereden en begonnen met reanimeren.

Dit werd door de hulpdiensten overgenomen, maar de fietser bleek te zijn overleden. Een echtpaar dat kort na het ongeval in hun auto voorbij kwam, stopte, ook zij boden hun hulp aan. Voor de betrokkenen is slachtofferzorg ingeschakeld. Een verkeersongevallenanalist is ter plaatse gekomen om een sporenonderzoek in te stellen. De taxi is weggetakeld. De chauffeur is aangehouden en wordt vandaag verhoord.

Oproep
De politie is op zoek naar getuigen die hebben gezien hoe het ongeval gebeurd is. Zij kunnen contact opnemen met het team Verkeer in Breda via 0900-8844.