Olav Mol: "Aanpassen circuit Zandvoort niet nodig"

In een gesprek tijdens de ochtendshow op Radio NH heeft Formule 1-commentator Olav Mol aangegeven dat hij het niet nodig vindt dat het circuit van Zandvoort wordt aangepast voor de komst van de Formule 1.

Racedirecteur Jan Lammers gaf tijdens de persconferentie onder andere aan dat de Arie Luyendijkbocht meer verkanting zal krijgen en zo meer een kombocht zal worden zodat de wagens vol gas door die bocht het rechte stuk op kunnen. Die aanpassing vindt Mol onzin. "Iedereen rijdt hetzelfde rondje, dus ik zie het probleem niet zo. Als ze ergens met 250 kilometer per uur doorheen rijden in plaats van 300, dan is dat toch prima?"

Voor de commentator is het circuit in de duinen geen onbekende. "Bij de laatste Grand Prix in Nederland werkte ik zelfs als speaker bij het circuit van Zandvoort", zo vertelt hij.

Mol bekijkt de terugkeer van de Formule 1 naar Zandvoort ook vanuit een romantisch perspectief. Hij vindt het mooi dat vaders weer met hun kinderen naar een Grand Prix van Nederland kunnen gaan. "Er is een hele tijd niks geweest en vaders konden met hun zoon of dochter alleen maar via de tv kijken. Nu is het weer op eigen bodem. Dat vind ik het meest romantische eraan."

Olav Mol: "Aanpassen circuit Zandvoort niet nodig" (Pro Shots / Imago)
Olav Mol: "Aanpassen circuit Zandvoort niet nodig" (Pro Shots / Imago)