Geen vierde zege op rij voor Groenewegen in Duinkerke, Teunissen nieuwe leider

Dylan Groenewegen heeft geen vierde ritzege gepakt in de Vierdaagse van Duinkerke. In de vierde etappe ging de winst naar de Fransman Bryan Coquard. Toch behield Jumbo-Visma de leiderstrui. Mike Teunissen nam de leiderstrui over van zijn ploeggenoot Groenewegen.

Waar de eerste drie ritten over een vlak parcours gingen moest er in de vierde rit wat meer beklommen worden. Op negen kilometer van de streep viel de beslissing in de vierde etappe. Op slothelling van de St.Etienne-au-Mont, die vier keer moest worden beklommen viel het peloton uit elkaar.

Groenewegen kon het eerste peloton niet meer volgen, maar met Teunissen had de Nederlandse ploeg nog een ijzer in het vuur. Teunissen, die in de openingsetappe al eens als derde over de streep moest ook ditmaal genoegen nemen met een derde plaats. Hij moest zijn meerdere erkennen in Bryan Coquard en Clément Venturini, al kwam Teunissen nog sterk opzetten in de laatste meters.

Als troost is Teunissen wel de leider in het algemeen klassement. Ook dan krijgen de renners een heuvelachtig parcours voorgeschoteld.