Halvefinalisten Premier League Darts bekend, Gurney wipt over Suljovic

De vier darters die komende week in de O2 Arena in Londen de play-offs in de Premier League gaan spelen zijn bekend. In de First Direct Arena in Leeds werd donderdagavond de laatste reguliere speelronde gespeeld, waarbij Michael van Gerwen en Rob Cross al zeker waren van plaatsing voor de volgende ronde.

Gerwyn Price (WAL) - Peter Wright (SCO) 8-3
Price moest sowieso winnen om nog kans te houden op de play-offs. De Welshman begon lekker en beantwoordde een 136-finish van Wright met een 142-finish om op 3-2 te komen. Het niveau ging vervolgens wel iets omlaag, maar Wright kwam er ook dit keer weer niet aan te pas en Price opende de avond door de spanning er met een 8-3 zege in te houden.

Daryl Gurney (NIR) - Michael Smith (ENG) 8-3
Dit keer moest Gurney winnen, om te beginnen om Price eruit te knikkeren. De heren begonnen fenomenaal en de eerste vier legs (2-2) gingen uit in 12, 12, 12 en 13 darts. Dat was natuurlijk onmogelijk om vol te houden en het was Gurney die koel bleef. Smith begon flink te missen op de dubbels, Gurney gooide die wel prima en met een 8-3 zege deed hij goede zaken.

Michael van Gerwen (NED) - Mensur Suljovic (AUT) 8-5
Nu was het aan Suljovic om te winnen, maar de Oostenrijker knipperde een keer met de ogen en ineens stond het al 5-0 voor Van Gerwen. Nou is Suljovic wel van de comebacks en met drie opeenvolgende legs zat dat er ook best wel in, maar Van Gerwen had er geen zin in en maakte het op 7-5 af via dubbel 16, waardoor de kansen voor Suljovic verkeken waren.

James Wade (ENG) - Rob Cross (ENG) 8-6
Wade had aan een gelijkspel genoeg in deze verder niet al te boeiende partij. Het kabbelde gestaag voort richting 4-4, waarna The Machine er met een 120-finish 7-5 van maakte. Twee uiterst matige legs volgden en met dubbel 10 gooide Wade zich definitief de play-offs in: 8-6.