Staking dreigt bij vakbond FNV

Het personeel van vakbond FNV dreigt zelf te gaan staken. Ze zijn boos omdat de directie van FNV wegens verliezen wil gaan reorganiseren. Van de 2000 medewerkers kunnen bij deze reorganisatie wellicht 400 medewerkers hun baan kwijt raken. De verliezen van de FNV zijn het gevolg van een gestaag verlies van leden.

Protest
Vandaag is er een protest van 600 werknemers tegen de plannen voor het hoofdkantoor van de FNV. Een van de protesteerders is Barry Okunic. "Het is heel vreemd om tegen je eigen bond te demonstreren. Maar we staan hier als werknemers en komen op voor onze belangen", aldus Okunic. Een onderdeel waar op wordt bezuinigd zijn de schoonmakers, die volgens de plannen weer worden uitbesteed. "Hebben we net acties gevoerd dat schoonmakers in dienst moeten komen bij het bedrijf waarvoor ze werken draaien we dat bij onszelf terug. We nemen werkgevers de maat, maar de FNV houdt zich zelf niet aan de regels als werkgever", zegt hij.

Ondersteunende diensten
Ook bestuurder metaal Ron Peters hoort bij de protesteerders, die vooral boos zijn omdat er in de ondersteunde diensten wordt gesneden. "Zonder die ondersteuning kan ik mijn werk niet goed doen. Die secretaresses hebben veel kennis en ervaring en hebben aan drie woorden genoeg om een brief te tikken of een pamflet. De directie wil alleen secretaresses met HBO of meer hebben. Maar iemand met drie universitaire titels spreekt de taal van de leden niet." zegt Peters.

Als de plannen niet voor volgende week woensdag van tafel zijn, gaat het boze personeel staken.