Bertens wint twee keer op één dag en staat in kwartfinale Rome

Kiki Bertens kwam donderdag voor het eerst in actie op het WTA-toernooi van Rome. De Nederlandse moest direct tweemaal spelen en wist haar beide partijen in drie sets te winnen. Door de winst staat de nummer vier van de wereld in de kwartfinales van het tennistoernooi van Rome.

Bertens moest in de ochtend al vroeg spelen tegen de Amerikaanse Amanda Anisimova. Tegen het 17-jarige toptalent leek de Nederlandse een makkelijke overwinning te boeken. Ze won de eerste set eenvoudig met 6-2. In de tweede set kwam ze op een 3-0 en een 4-1 voorsprong, maar toch verloor ze de set tegen Anisimova met 4-6. Bertens had het in de derde set moeilijk tegen de 17-jarige Amerikaanse. Ze mocht bij 5-4 in haar voordeel voor de wedstrijd serveren, alleen slaagde ze daar niet in. Berten was weer op tijd bij de les en won de wedstrijd alsnog met 7-5 in de derde set.

In de middag moest Bertens het opnemen tegen de Spaanse Carla Suárez Navarro, die eerder op de dag ook haar wedstrijd had gewonnen. Bertens kwam het beste uit de startblokken en zou de eerste set met 6-4 naar zich toetrekken. Suárez Navarro kwam aan het eind van de eerste set al beter in haar spel en dat zette ze door in de tweede set, terwijl Bertens heel slordig ging spelen. Het gevolg was dat de Spaanse de set eenvoudig naar zich toe trok en moest Bertens opnieuw een driesetter spelen.

Bertens leek vermoeid te zijn in de tweede set, maar daar was in de derde set niks van te merken. De 27-jarige Nederlandse nam een dubbele break voorsprong en kwam op een 4-0 voorsprong. Suárez Navarro kwam nog terug tot 4-2, waarna Bertens op eigen service niet meer in de problemen en zo de wedstrijd won.

In de kwartfinale speelt Bertens tegen de nummer één van de wereld Naomi Osaka. De Japanse moest net zoals veel speelsters ook twee keer in actie vanwege het slechte weer in Rome, maar ook zij slaagde daar glansrijk in. Ze won haar partijen eenvoudig en elke setstand eindigde in 6-3 in het voordeel van de Japanse.