Reisbureau opgeblazen, politie zoekt getuigen

In een bedrijfspand aan de Jan Blankenstraat in Den Haag vond in de nacht van woensdag op donderdag een explosie plaats. Door de klap van de explosie raakten meerdere panden beschadigd. Uit onderzoek bleek dat iemand kort voor de explosie wegrende in de richting van de Van Limburg Stierumstraat.

Donderdagochtend rond half twee kwamen bij de politie meerdere meldingen binnen dat er een harde knal was gehoord op de Jan Blankenstraat. Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen zij dat alle ruiten van een reisbureau dat in het pand gevestigd was, eruit lagen. Ook was de dubbele voordeur uit het pand geblazen.

Overal lag glas en auto’s die dicht bij het pand geparkeerd stonden raakten beschadigd. Door de druk van de explosie raakten gevelplaten van het pand los en werden ramen vernield. Een appartementencomplex van drie verdiepingen dat boven de zaak ligt, is korte tijd ontruimd geweest. Bij de explosie zijn geen gewonden gevallen zo meldt de politie. 

Getuigen wordt verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900-8844, of via 0800-7000  voor Meld Misdaad Anoniem. 

De ravage is groot bij het reisbureau (Foto: Politie.nl)
De ravage is groot bij het reisbureau (Foto: Politie.nl)