Jakobsen slaat toe in vierde rit Tour of California, Van Garderen blijft leider

Fabio Jakobsen heeft de vierde rit in de Tour of California gewonnen. De Nederlandse sprinter van Deceuninck - Quick Step was in de massasprint te snel voor Jasper Philipsen en Peter Sagan. Voor de Belgische ploeg was het alweer de derde overwinning op rij deze ronde, nadat eerder Kasper Asgreen en Rémi Cavagna ook al een ritzege meepakte. Tejay van Garderen blijft leider in de Amerikaanse WorldTour-wedstrijd.

De vierde etappe bracht het peloton van Laguna Seca naar Morro Bay, grotendeels langs de kustlijn. Ondanks dat er een paar klimmetjes inzaten was 212,5 kilometer lange etappe gemaakt voor de snelle mannen in het peloton. Lange tijd reed er een kopgroep van vijf vooruit, alleen werden die vroegtijdig bijgehaald.

In de laatste tien kilometer van de wedstrijd moest leider Van Garderen van fiets verwisselen en leek er weinig aan de hand voor de Amerikaan. Hij werd door zijn ploeggenoten teruggebracht in het peloton, alleen mistte hij een bocht. Vervolgens werd hij nog opgehouden door een andere valpartij en kwam 53 seconden later over de finish. Hij leek de leiding in het algemeen klassement kwijt te zijn aan Asgreen, maar de wedstrijdjury besloot Van Garderen dezelfde tijd te geven als de winnaar en zo blijft de renner van EF Education First aan de leiding.

Vooraan werd er gesprint voor de overwinning met een kleine groep. De Belg Philipsen ging vroeg aan en werd gevolgd door Sagan. Een van die twee leek de overwinning te grijpen, maar op het laatst kwam Jakobsen er nog over en zo boekte Deceuninck - Quick Step de derde zege op rij in de Tour of California.