Uitslagen Eredivisie 15/05/2019 Overig

FC Utrecht heeft zich in de Eredivisie verzekerd van de zesde plaats. De Domstedelingen zegevierden in eigen huis met 3-1 tegen sc Heerenveen en gaan zo met een goed gevoel de play-offs voor een Europees ticket in. De bezoekers kwamen via Rienstra nog wel op voorsprong, maar Janssen bracht de ploegen vlak voor rust langszij. In een open tweede helft won de tweede ploeg dankzij goals van Van de Streek en Dessers.

FC Utrecht

3 - 1

sc Heerenveen

41' Janssen
48' Van de Streek
81' Dessers
  30' Rienstra

Vlap

Ook Excelsior gaat met een goed gevoel de play-offs in. De Rotterdammers legden in eigen huis nummer vier AZ over de knie en mogen nu proberen zich te handhaven in de Eredivisie. De felheid van Excelsior werd na rust beloond met de zege, al kreeg de thuisploeg hierbij wel nog wat hulp van invaller Van Rhijn die de bal in eigen doel schoot.

Excelsior

4 - 2

AZ

22' Fortes
51' Van Rhijn (e.d.)
60' Bruins(pen)
66' Ómarsson
  30' Koopmeiners
70' Johnsen

Gele kaart: Mattheij, (Excelsior), Gudmundsson, (AZ)

Idrissi

De derde ploeg die richting de play-offs gaat is Vitesse die uit bij VVV-Venlo verrassend weinig problemen kende. De Arnhemmers wisten via Karavaev, Ödegaard en Bero de krachtsverhouding uit te drukken, al scoorde Van Ooijen tegen. Domper voor VVV was dat doelman Unnerstall bij zijn afscheid geblesseerd uitviel na enkele botsingen.

VVV-Venlo

1 - 3

Vitesse

68' Van Ooijen   23' Karavaev
39' Ödegaard
83' Bero

Linssen (Darfalou/85)

Het al gedegradeerde NAC nam het in Breda op tegen PEC Zwolle dat ook niets meer op het spel had staan. Hoewel beide ploegen het meermalen probeerden en diverse goede kansen kregen bleef na 90 minuten de 0-0 stand op de borden staan, zodat NAC met een punt afscheid nam van de Eredivisie.