NBA: Toronto ontploft na epische buzzerbeater en finaleplek Raptors

De basketballers van de Toronto Raptors hebben zich geplaatst voor de finale van de Eastern Conference in de NBA, maar het mocht enige moeite kosten. Pas in de allerlaatste seconde werden de Philadelphia 76ers in het zevende en beslissende duel in Toronto geklopt: 92-90.

De Raptors hadden de touwtjes in het eerste deel van de wedstrijd in handen, maar de Sixers knokten zich keurig terug en in de tweede helft ging het grotendeels gelijk op. Overtime leek eraan te komen, maar vier seconden voor het einde kwam de bal in het bezit van Kawhi Leonard, die richting hoek liep, schoot....en raakte! Of toch niet...maar toch wel! De epische buzzerbeater stuiterde met wat vertraging alsnog binnen en Toronto ontplofte.

In Denver vochten de Nuggets een zevende duel uit met de Portland Trail Blazers, waarbij de thuisploeg al in het eerste kwart een riante voorsprong nam. Die werd echter heel langzaam kleiner en diep in het derde kwart kwam Portland langszij. In het vierde kwart hadden de bezoekers het heft in handen en in een spannende slotfase maakten ze het onder leiding van CJ McCollum (37 punten) af: 96-100, waarmee Portland voor het eerst sinds 2000 in de finale van de Western Conference staat. Duel één tegen de Golden State Warriors wordt dinsdagavond gespeeld.

NBA play-offs dinsdag (Nederlandse tijden, best-of-7)
03.00 Golden State Warriors - Portland Trail Blazers, West Finals - Wedstrijd 1*