Drugsschip Moerdijk afgepakt door de politie

De politie heeft zondagmiddag het onderzoek en de ontmanteling van het drugsschip in de dorpshaven van Moerdijk afgerond. De boot is weggesleept. De exacte onderzoeksresultaten, dus de goederen welke zondag nog in beslag zijn genomen, zijn momenteel nog niet bekend.

Lees ook: Groot drugslab ontdekt in vrachtschip in Moerdijk

Hoewel nog steeds onderzoek wordt gedaan wie precies de eigenaar van het schip is, is het vaartuig afgepakt. Misdaad mag namelijk niet lonen. Het is dus belangrijk dat zoveel mogelijk geld teruggehaald wordt dat met criminele activiteiten is verdiend. Het schip is zondagavond ten behoeve van politie en justitie naar een andere locatie gesleept.

Het schip dreigde afgelopen weekend te zinken, nadat er waarschijnlijk op afstand, een boobytrap in werking werd gesteld zodat de boot ineens water begon te maken. Dat kon gelukkig voorkomen worden. 

Lees ook: Drugsschip zinkt deels tijdens ontmanteling door boobytrap

De vier verdachten zitten nog steeds vast en zijn het afgelopen weekend verhoord. Over de inhoud worden geen mededelingen gedaan door de politie. Het viertal wordt begin deze week aan de Rechter-Commissaris voorgeleid.

Lees ook: Onderzoek en ontmanteling drugsschip Moerdijk voortgezet

Drugsschip Moerdijk afgepakt door de politie (Foto: Politie)
Drugsschip Moerdijk afgepakt door de politie (Foto: Politie)