De Vries wint in Formule 2 in Barcelona

Nyck de Vries heeft op het circuit van Barcelona de sprintrace in de Formule 2 gewonnen. Voor de Nederlander is het inmiddels zijn vijfde zege in de klasse onder de Formule 1, zijn eerste voor het ART-team.

Anthoine Hubert en Nyck de Vries kenden een topstart en pakten de eerste twee plekken, voor Callum Ilott, Jordan King en Zhou Guanyu. Nobuharu Matsushita kon al snel zijn auto ontvluchten, want de boel vloog in de fik en goed ook, dus de safety car moest de baan op.

Na de nodige bluswerkzaamheden kon men verder, met Hubert en De Vries voorop. Het duurde niet lang voor de Fries de aanval opende en met behulp van de DRS en een potje diep inremmen verschalkte hij Hubert, die even later ook Ilott langszij zag komen, terwijl Luca Ghiotto plek vier van Zhou overnam.

Ghiotto reed zich ook langs Hubert, terwijl De Vries zijn gat naar Ilott voorin consolideerde. De Brit leek even in de buurt te komen, maar kreeg vooral Ghiotto achter zich aan en moest de aandacht dus verleggen. Met een prima actie ging Ghiotto bij het ingaan van de slotronde voorbij Ilott, maar De Vries kwam niet meer in de problemen en pakte de winst.