UFC: spectaculaire body slam beslist titelgevecht

Naast thuisbasis Las Vegas is Brazilië één van de favoriete locaties waar de UFC graag komt. Het compleet gekke publiek spoort de thuisvechters vaak aan tot grote daden en deze keer mochten ze hun vijanden dood wensen in de Jeunesse Arena in Rio de Janeiro.

Rose Namajunas zette haar UFC-strogewichttitel op het spel tegen de oersterke Jessica Andrade. Kampioen Namajunas is in bijna al haar titelgevechten de underdog geweest, vreemd voor een kampioen, maar deze keer vocht ze in het hol van de leeuw.

Namajunas begon extreem goed aan het gevecht. Dankzij haar jabs raakte het gezicht van de gespierde Andrade al gauw flink bebloed en de Braziliaanse kon verdomd weinig terug doen. Een body slam in de eerste ronde leek indrukwekkend, maar Namajunas wist haar lichaam goed te draaien, zodat het geweld uitbleef. Bijna onbeschadigd beëindigde de kampioene de eerste ronde.

De tweede ronde begon net zo. Een dominerende kampioen die goed afstand wist te houden tot de kleinere krachtpatser die met wilde hoeken haar tegenstander wilde neerhoeken. Namajunas was echter sneller, slimmer en haar voetenwerk was superieur. Totdat halverwege de tweede ronde het noodlot toesloeg.

Andrade wist Namajunas nu wel goed beet te pakken, op te tillen en dondershard op de grond te gooien. Het hoofd van Namajunas kwam keihard op de grond en haar eigen schouder deed de rest: zwaar knockout. De nieuwe kampioen in het strogewicht heet Jessica Andrade.

Jared Cannonier vs Anderson Silva
Een rustig beginnende Silva keek al snel in de eerste ronde tegen een achterstand aan. Behendig bewegend wist hij de stoten van Cannonier te ontwijken, maar de trappen op het been van Silva kwamen keihard aan. Zowel de binnen- als buitenkant van Silva's been werd goed onder handen genomen door Cannonier.

Aan het einde van de eerste ronde leek Silva zijn tempo gevonden te hebben, maar het was te laat om een verschil te maken. In de laatste seconden van de ronde kreeg Silva een keiharde en perfect geplaatste low-kick te verwerken die zijn knie leek te breken. Schreeuwend van de pijn ging hij neer, herinneringen ophalend van zijn desastreus verlopen gevecht tegen Chris Weidman. 

Volgens de oude Silva speelde zijn knie al op tijdens het trainingskamp, maar evengoed was dit een prima overwinning van Cannonier, zijn tweede achtereenvolgende in de UFC.

Volledige uitslag en daarna nog wat hoogtepunten:
Jessica Andrade (c) verslaat Rose Namajunas door TKO (slam, ronde 2)
Jared Cannonier verslaat Anderson Silva door TKO (knieproblemen, ronde 1)
Alexander Volkanovski verslaat Jose Aldo na jurybesluit (30-27 x3)
Laureano Staropoli verslaat Thiago Alves na jurybesluit (30-27 x2, 29-28)
Irene Aldana verslaat Bethe Correia na opgave  (armklem, ronde 3)
Ryan Spann verslaat Antonio Rogerio Nogueira door TKO (stoten, ronde 1)
Thiago Moises verslaat Kurt Holobaugh na jurybesluit (30-26 x2, 30-27)
Warlley Alves verslaat Sergio Moraes door TKO (stoten, ronde 3)
Clay Guida verslaat B.J. Penn na jurybesluit (29-28 x2, 29-27)