Rea wint superpolerace Imola, Van der Mark weer 4e

Jonathan Rea heeft op het circuit van Imola in San Marino de superpolerace in het World Superbikes-weekeinde gewonnen. De Noord-Ier won zaterdag ook race één al en mag zondagmiddag door zijn zege vanaf poleposition vertrekken.

Chaz Davies pakte vanaf poleposition de leiding, voor front row-genoten Jonathan Rea en Alvaro Bautista. De Welshman maakte al snel een fout in de laatste chicane en zowel Rea als Bautista kwamen langszij.

Davies kon Ducati-genoot Bautista weer terugpakken, maar Rea was een maatje te groot en de Kawasaki-coureur boekte zijn tweede zege van het weekeinde. Davies mocht na zijn uitvalbeurt van zaterdag het podium op, Bautista werd derde en voor Michael van der Mark was er opnieuw een vierde plek.

Om 14.00 staat 'race twee' op het programma in Imola, om kwart over twaalf is de World Supersport nog aan de beurt en om 15.15 uur rijden de heren en dames in het World Supersport 300-kampioenschap.