MLB: Blik op standen National League

Nadat zaterdag de American League is overlopen in het MLB-bericht is het nu tijd voor de National League in de MLB.

National League East
De Philadelphia Phillies staan aan in deze divisie. Niet geheel verwonderlijk met de nodige investeringen die ze tijdens het offseason hebben gedaan. Zo tekende Bryce Harper een 13-jarig contract met een totale waarde van 330 miljoen dollar. Ook kwam All-star catcher J.T. Realmuto over van de Miami Marlins. Het zorgt ervoor dat de ploeg uit Philadelphia een mooie voorsprong heeft genomen op de belangrijkste concurrent Atlanta Braves.

Atlanta Braves kent vooralsnog geen superseizoen nadat ze vorig de play-offs bereikte met veel jong talent. Ozzie Alblies maakt net zoals vorig jaar deel uit van het team. De twee honkman staat met zijn team voorlopig op de tweede plaats in deze divisie. Ze staan nog net voor de New York Mets, die een wisselvallig seizoen kennen. De Mets kende een druk offseason ze haalde onder meer Robinson Canó terug naar New York en ook werden closer Edwin Díaz en catcher Wilson Ramos binnengehaald. In het begin van het seizoen zag het er goed uit voor de New York Mets, maar langzaam raken ze de aansluiting kwijt met de Phillies.

Voor de Washington Nationals is het tot nu een moeilijk seizoen. De Nationals verloren weliswaar Harper aan de Phillies, maar voegde wel werper Patrick Corbin toe aan het team. Met pitchers als Max Scherzer en Stephen Strasburg in de rotatie leek dat een goede zet, maar vooralsnog komt het er niet uit. Ze hebben al een ruime achterstand opgelopen. Het laatste team in deze divisie is de Miami Marlins. Een team dat volledig in opbouw is en al hun sterspelers hebben weggetraded voor jong talent. Ze zullen geduld moeten hebben, maar vooralsnog hebben ze het slechtste record in de MLB.

National League East:
Philadelphia Phillies 22-16
Atlanta Braves 20-20
New York Mets 19-20
Washington Nationals 16-23
Miami Marlins 10-29

National League Central:
Qua teams waarschijnlijk de sterkste divisie in de MLB. Vier teams hebben meer overwinningen dan nederlagen, alleen Cincinnati Reds valt uit de toon met 22 nederlagen, tegenover 18 overwinningen. De Chicago Cubs is de koploper in deze divisie. De World Series-winnaar van 2016 kennen een heel sterk seizoen, al begon het seizoen heel erg slecht voor de Cubs. Van de eerste elf wedstrijden van het seizoen werden er maar drie gewonnen. Alleen in de laatste 26 werd er nog maar zes keer verloren en staan de Cubs op een mooie eerste in de divisie. Ze laten daarmee Milwaukee Brewers achter zich. Ook zij kennen een goed seizoen, net zoals de St. Louis Cardinals. Beide ploegen blijven nog goed in de buurt van de Cubs en zal het spannende strijd worden wie de divisie gaat pakken.

Ook de Pittsburgh Pirates hebben een positief record staan dit seizoen. Dat is opvallend omdat het de Pirates niet veel runs scoort. Alleen de Miami Marlins scoren minder runs dan de Pittsburgh Pirates, maar toch hebben ze een positief record staan. Waar de Pirates weinig runs scoren krijgen de Cincinnati Reds de minste runs tegen. Na de Tampa Bay Rays hebben ze de minste runs tegen, alleen hebben ze toch een negatief record staan.

National League Central:
Chicago Cubs 23-14
Milwaukee Brewers 24-17
St. Louis Cardinals 22-18
Pittsburgh Pirates 19-17
Cincinnati Reds 18-22

National League West
In de National League West staan de Los Angeles Dodgers alweer bovenaan. Het team van closer Kenley Jansen heeft na 42 wedstrijden alweer een kleine voorsprong genomen op de Arizona DiamondBacks en de San Diego Padres. Vooral van de D-backs is dat een mooie opsteker nadat in het offseason hun beste werper Corbin kwijt raakte. Ook raakte de ploeg Paul Goldschmidt en A.J. Pollock kwijt, maar vooralsnog blijven ze voorlopig goed meedraaien in de top van NL West. De Padres haalde dit jaar Manny Machado naar San Diego en het pakt vooralsnog goed uit. Met het nodige talent wat al aanwezig was draait het team voorlopig een goed seizoen. 

De Colorado Rockies hadden vorig seizoen een uitstekend jaar, maar in het offseasson werd er geen echte versterking gehaald en verloor het Adam Ottavino DJ LeMahieu aan de New York Yankees. Het management was vooral bezig met de contractverlenging van All-Star Nolan Arenado wat eindelijk ook lukte. In het eerste kwart van seizoen vielen de resultaten nogal tegen en staat de ploeg op een voorlopige vierde plaats. De laatste plaats in deze divisie is ervoor de San Francisco Giants. Daarmee lijkt er een troosteloos einde te komen voor de hoofdcoach Bruce Bochy. Bochy neemt na dit seizoen afscheid bij de San Francisco Giants. Hij won in 2010, 2012 en 2014 de World Series voor de Giants, maar de laatste seizoenen loopt het niet meer lekker voor de Giants.

National League West:
Los Angeles Dodgers 26-16
Arizona DiamondBacks 22-18
San Diego Padres 22-18
Colorado Rockies 18-21
San Francisco Giants 16-23

Uitslagen MLB zaterdag:
Boston Red Sox - Seatlle Mariners 8-3
Minnesota Twins - Detroit Tigers 3-5
St. Louis Cardinals - Pittsburgh Pirates 1-2
Chicago Cubs - Milwaukee Brewers 2-1
Toronto Blue Jays - Chicago White Sox 2-7
Baltimore Orioles - Los Angeles Angels 2-7
Oakland Athletics - Cleveland Indians 3-2
Tampa Bay Rays - New York Yankees 7-2
New York Mets - Miami Marlins 4-1
Kansas City Royals - Philadelphia Phillies 0-7
Minnesota Twins - Detroit Tigers 8-3
Arizona DiamondBacks - Atlanta Braves 4-6
Colorado Rockies - San Diego Padres 3-4
Houston Astros - Texas Rangers 11-4
San Francisco Giants - Cincinnati Reds 4-5
Los Angeles Dodgers - Washington Nationals 2-5