Vergne wint ePrix Monaco, Frijns achteraan

Jean-Eric Vergne heeft de ePrix van Monaco gewonnen. Op het stratencircuit van het prinsdom, een kleinere versie van het bekende F1-circuit aldaar, was de Fransman van start tot finish de beste in een race waarin inhalen buitengewoon lastig bleek.

Vergne vertrok wegens de nodige gridstraffen van mannen voor hem van poleposition, naast Pascal Wehrlein en voor Oliver Rowland en Felipe Massa, met Robin Frijns vanaf de elfde plek. Bij de start bleven de posities voorin behouden, Frijns leverde een plekje in bij Lucas di Grassi.

Na een kleine tien minuten verremde Wehrlein zich in de eerste bocht, waardoor Rowland én Massa er gelijk voorbij kwamen. Verder zat echt aanvallen er nog niet in, ook niet met de Attack Mode, hoewel Antonio Felix da Costa wel de zevende plek uit handen van Alex Lynn nam.

Een klein half uurtje na de start had Lynn na een aanvaring een losse wielkap, die er bij het zwembad van Monaco vanaf vloog. Maximilian Günther had na een tik tegen de muur een vergelijkbaar probleem, zette zijn auto aan de kant en zorgde er zo voor dat de full course yellow afgeroepen werd.

De groene vlag werd al snel gezwaaid en Vergne reed nog altijd op kop, nog steeds gevolgd door Rowland, Massa en Wehrlein. Al snel kreeg Di Grassi van Alexander Sims een beuk bij de hairpin - in de F1 bekend als de chicane na de tunnel - en daardoor was de race voor de Braziliaanse ex-kampioen min of meer voorbij.

Drie minuten voor het einde zat er weinig meer in voor Frijns, zeker niet toen hij in de clinch raakte met Sims, met zware schade en het einde van zijn race als resultaat. Bij het ingaan van de slotronde zat de gehele top-4 volle bak in elkaars nek, maar een inhaalactie zat er niet meer in en dus won Vergne, voor Rowland, Massa en Wehrlein.