Latifi wint F2-hoofdrace Barcelona, De Vries 5e

Nicholas Latifi heeft de hoofdrace van de Formule 2 in Barcelona gewonnen. Op het Catalaanse circuit kende de Canadees een prima start, waarna hij na een duel met Zhou Guanyu de winst in de zak kon steken. Nyck de Vries eindigde als vijfde.

Polesitter Luca Ghiotto kende een rukstart en viel terug naar de zevende plek, Zhou Guanyu nam de leiding over. Nicholas Latifi volgde, voor Nyck de Vries en Jack Aitken, terwijl Giuliano Alesi al snel het grind in spinde. Dorian Boccolacci is Dorian Boccolacci en dus beukte de Fransman zich met volle vaart in de zijkant van Ghiotto, die zo ook flink wat schade opliep.

Zhou en Latifi kwamen na zes ronden naar binnen, Aitken was ondertussen voorbij gegaan aan De Vries en had de leiding in handen. De Fries kwam een rondje later naar binnen, nog een ronde later gevolgd door Aitken. Zhou en Latifi waren met de noorderzon vertrokken, Aitken kwam pal voor De Vries de baan weer op en moest zich al snel gewonnen geven tegen de Nederlander.

Nobuharu Matsushita had zich nog tussen de twee duo's gevestigd, maar De Vries en niet veel later ook Aitken passeerde de Japanner vrij simpel, waarna Latifi toch in beeld begon te komen. Voor hem reed Zhou en nog dik tien seconden daarvoor reed de ook al gestopte Mick Schumacher. De Duitser was door een lekke band al vroeg binnen gekomen, maar dat telde niet: de verplichte pitstop mag pas na minstens zes ronden gedaan worden.

Met een kleine tien ronden te gaan moest De Vries de aan hem gepasseerde Aitken even laten gaan, terwijl Zhou en Latifi nog altijd virtueel de leiding hadden: Anthoine Hubert, Jordan King en Mick Schumacher moesten nog naar binnen. Die virtuele koppositie werd overgenomen door Latifi, die Zhou op prima wijze verschalkte. Hubert en King kwamen vijf ronden voor het einde binnen en dus nam Latifi dan echt plek één in beslag, voor Zhou, Aitken en De Vries.

Bij het ingaan van de voorlaatste ronde zette Aitken zijn auto voorbij die van Zhou, terwijl de indrukwekkend rijdende Ghiotto daarachter de vierde plek van De Vries afpakte. Latifi reed ondertussen naar de winst, voor Aitken en Zhou, terwijl Ghiotto ruim voor De Vries vierde werd. Callum Ilott werd achtste en start zondagochtend vanaf poleposition.