Bautista wint níet in World Superbikes, Van der Mark 4e

Motorcoureur Alvaro Bautista heeft een race in het World Superbikes-kampioenschap níet gewonnen. De Spaanse Ducati-coureur won tot zaterdag alle elf races, maar op het circuit van Imola in San Marino werd hij slechts tweede. De winst ging naar Jonathan Rea, die dit jaar al tien keer tweede werd.

Bij de start nam wereldkampioen Rea op zijn Kawasaki de leiding over van polesitter Chaz Davies, die gevolgd werd door Ducati-teamgenoot Bautista. Voor Davies was het echter snel klaar: zijn Panigale gaf nog voor de eerste ronde voorbij was de geest. Tom Sykes vertrok prima en nam na het wegvallen van Davies plek drie in, voor Michael van der Mark.

Echt boeiend was het halverwege de race niet: Rea lag dik op kop, ver voor Bautista. De Spanjaard had dan weer een enorme voorsprong op Van der Mark, die de derde plek overnam van Sykes nadat de BMW van de Brit er ineens klaar mee was. Toprak Razgatlioglu reed op een keurige vierde plek en de jonge Turk nam Van der Mark zelfs te grazen, waardoor de Nederlander Leon Haslam en teamgenoot Alex Lowes achter zich had.

De strijd om plek drie werd veruit het leukste deel van de race en twee ronden voor het einde ging Van der Mark in de Tamburello weer voorbij aan Razgatlioglu, die echter al snel terugsloeg. Rea won, ver voor Bautista en ver daar weer achter pakte Razgatlioglu een fraaie derde plek, voor Van der Mark en Haslam.