Vitesse wil langer door met Chelsea-huurling Musonda

De jongeling stond een jaar aan de zijlijn met een blessure, maar dat weerhoudt de Arnhemmers er niet van om hem opnieuw proberen vast te leggen. Vitesse wil de huurovereenkomst van Chelsea's Charly Musonda met een jaar verlengen, maar the Blues willen bekijken wat voor andere opties er zijn voor de Belg, zo begrijpt Goal.

De Arnhemmers hebben dit seizoen nog geen gebruik kunnen maken van Musonda nadat hij in een vriendschappelijke wedstrijd geblesseerd raakte, maar ze geloven nog steeds dat hij volgend jaar een belangrijke bijdrage kan leveren in het elftal.

Chelsea heeft een speciale relatie met Vitesse, die voor hen als een niet-officiële satellietclub fungeert, maar ze willen graag afwachten of er een grotere club gaat komen voor het talent waar ze hoge verwachtingen van hebben.

De progressie van de 22-jarige is langzamer dan velen misschien hadden gedacht na drie opeenvolgende mislukte huurperiodes, waar een periode bij Real Betis werd opgevolgd door Celtic en nu Vitesse.

Musonda speelde slechts zestien wedstrijden in zijn laatste drie huurperiodes, terwijl hij twee basisplaatsen en vijf invalbeurten had onder Antonio Conte bij Chelsea.

De aanvallende middenvelder zou graag terugkeren naar West-Londen om indruk te maken op trainer Maurizio Sarri, voraal omdat hij een van de jongelingen kan zijn die meegaat tijdens de voorbereiding in Japan.

Musonda, die voor tweeënhalf miljoen euro werd overgenomen van Anderlecht, heeft nog een contract tot de zomer van 2022 en wil zijn carrière het komende jaar weer op de rails zetten.

Update 11 mei 14.58 uur - Charly Musonda kan voor Vitesse debuteren na vrijgave
Charly Musonda kan zondag tegen De Graafschap zijn eerste minuten maken namens Vitesse. De Chelsea-huurling kwam dit seizoen nog niet aan spelen toe vanwege langdurig blessureleed en heeft de afgelopen maanden in Engeland aan zijn herstel gewerkt. De Gelderlander bericht zaterdag dat de Arnhemmers de vrijgave van de aanvaller binnen hebben, waardoor hij in de laatste weken van het seizoen een extra optie kan zijn voor trainer Leonid Slutsky: “Dat is goed nieuws voor ons. Charly heeft er alles aan gedaan weer fit te worden. Hij is gretig. Hij had die laatste maanden van dit seizoen ook kunnen uitzingen bij Chelsea. Maar hij wil graag voetballen. Dat geeft Vitesse weer een extra optie.”