MLB: Blik op standen American League

Het eerste kwart van het seizoen in de MLB zit er alweer op. In het eerste kwart van het seizoen zijn er prachtige wedstrijden geweest, maar het draait voornamelijk om de standen voor de play-offs. Daarom dit weekend een blik op de standen. We beginnen vandaag met de American League. 

American League East:
Tampa Bay Rays is de trotse koploper in deze divisie. The Rays begonnen goed aan hun seizoen en ze profiteerde optimaal van de slechte starts van de New York Yankees en de Boston Red Sox. Deze beide teams komen steeds beter in vorm. De Yankees hebben veel last van blessures, maar komen in een steeds betere vorm. Ze wonnen vannacht van de Tampa Bay Rays en staan nog maar één nederlaag achter op de koploper. De Boston Red Sox kende een nog slechtere start van het seizoen. Verschillende spelers haalde niet het niveau van vorig jaar, toen de ploeg de World Series wonnen, en verloren in de beginfase meer wedstrijden dan dat ze wonnen. De laatste weken gaat het een stuk beter voor de ploeg van Xander Bogaerts en staan nog maar vier games achter op Tampa Bay Rays.

Toronto Blue Jays en Baltimore Orioles lijken geen rol van betekenis te kunnen spelen in deze divisie. Beide ploegen hebben het moeilijk vanaf het begin van het seizoen moeilijk en daar lijkt vooralsnog geen verbetering in te komen.

1. Tampa Bay Rays 23-14
2. New York Yankees 23-15
3. Boston Red Sox 20-19
4. Toronto Blue Jays 16-22
5. Baltimore Orioles 13-25

American League Central
De algemene verwachting was dat de Cleveland Indians weinig tegenstand zouden krijgen in deze divisie, maar vooralsnog presteren de Minnesota Twins boven verwachting. De Twins kennen een sterke seizoenstart. Na 36 wedstrijden heeft de ploeg van Jonathan Schoop er 24 van gewonnen en daarmee is het de beste team in de MLB. De Indians staan nog niet ver achter. De ploeg uit Cleveland heeft een achterstand van vier games op de koploper.

Voor Detroit Tigers begon het seizoen goed. Van de eerste tien wedstrijden wonnen de Tigers er zeven, maar langzaam krijgt de ploeg uit Detroit het steeds moeilijker. Van de laatste 25 wedstrijden won de ploeg maar negen wedstrijden. Ook de Chicago White Sox, ondanks het vele talent, en de Kansas City Royals kennen een moeilijk seizoen.

1. Minnesota Twins 24-12
2. Cleveland Indians 20-17
3. Detroit Tigers 16-19
4. Chicago White Sox 16-21
5. Kansas City Royals 14-25

American League West
In de American League West lijkt het bijna zeker dat de Houston Astros net zoals de twee voorbijgaande jaren de divisie met sprekend gemak gaan winnen. De Astros, winnaars van de World Series in 2017, begonnen nog slecht aan het nieuwe seizoen door in de eerste zeven wedstrijden vijf keer tegen een nederlaag aan te lopen. Daarna is het lekker gaan lopen voor 'The Stars' en staat er geen maat op. Ze staan op 24 zeges na 39 wedstrijden en hebben in deze divisie als enige meer overwinningen dan nederlagen,

Seattle Mariners hebben tot nu de meeste wedstrijden gespeeld dit seizoen, doordat ze voor de officiële opening van het seizoen al drie wedstrijd in Japan hadden gespeeld tegen de Oakland Athletics. Ze wonnen alle drie de wedstrijden en konden lang de goede vorm vast houden, maar van de laatste tien wedstrijden gingen er acht van verloren. Het team uit Seattle staat nog wel steeds voor op de Los Angeles Angels, maar de vraag is hoe lang ze dat gaan volhouden. Het team van de Nederlander Andrelton Simmons en de Amerikaanse superster Mike Trout lijkt de weg naar boven hebben te gevonden. 

De grootste teleurstelling in deze divisie is de Oakland Athletics. De A's kende vorig jaar een prachtig tweede deel van het jaar en de verwachting was dat ze dat konden doortrekken, maar daar lijkt het niet op. Het team van Jurickson Profar mocht vorig jaar nog deelnemen aan de wildcard-game, maar dit jaar lijkt de ploeg daar niet voor in aanmerking te komen. Ze vooralsnog op de laatste plaats in de American League West nog achter de Texas Rangers.

1. Houston Astros 24-15
2. Seattle Mariners 20-21
3. Los Angeles Angels 18-20
4. Texas Rangers 17-19
5. Oakland Athletics 17-22

Uitslagen MLB vrijdag:
Chicago Cubs - Milwaukee Brewers 0-7
Baltimore Orioles - Los Angeles Angels 3-8
Toronto Blue Jays - Chicago White Sox 4-3
Boston Red Sox - Seattle Mariners 14-1
Tampa Bay Rays - New York Yankees 3-4
New York Mets - Maimi Marlins 11-2
Minnesota Twins - Detroit Tigers 6-0
Houston Astros - Texas Rangers 3-0
Kansas City Royals - Philadelphia Phillies 5-1
St. Louis Cardinals - Pittsburgh Pirates 1-2
Colorado Rockies - San Diego Padres 12-2
Oakland Athletics - Cleveland Indians 4-3
Arizona Diamondbacks - Atlanta Braves 1-2
Los Angeles Dodgers - Washington Nationals 5-0
San Francisco Giants - Cincinnati Reds 0-3