Bertens opnieuw naar finale Madrid na overtuigende zege op Stephens

Kiki Bertens heeft net als vorig jaar de finale bereikt van het graveltoernooi in Madrid. De 27-jarige Nederlandse was in de halve finales in twee sets te sterk voor de Amerikaanse Sloane Stephens: 6-2, 7-5.

In de eerste set was Bertens oppermachtig tegen de nummer acht van de wereld. Ze had al vroeg in de set een break voorsprong en de nummer zeven van de wereld gaf deze niet meer uit handen.

In de tweede set kwam Stephens wat beter in haar spel, waardoor het meer gelijk opging. De Amerikaanse kwam één break voor, maar die wist Bertens in de volgende game direct weg te werken. Toch leeek de set te gaan naar Stephens. Op 5-4 kreeg de Amerikaanse drie setpunten op rij op de service van Bertens. De Nederlandse wist die echter weg te werken en behield haar service. In de volgende game sloeg Bertens wel toe op de service van Stephens en maakte het vervolgens op eigen service af.

Als Bertens zaterdag de finale wint, is ze de nieuwe nummer vier van de wereld. Hoger stond nog nooit een Nederlandse tennisster genoteerd. De tegenstandster in de finale is Simona Halep. De Roemeense won haar halve finale van de Zwitserse Belinda Bencic: 6-2, 6-7 (2), 6-0.

Mocht Halep de finale winnen van Bertens dan neemt zij de nummer één positie op de wereldranglijst over van de Japanse Naomi Osaka.

Bertens opnieuw naar finale Madrid na overtuigende zege op Stephens (Pro Shots / Action Images)
Bertens opnieuw naar finale Madrid na overtuigende zege op Stephens (Pro Shots / Action Images )