Dubbele pole Catsburg in WTCR

Nicky Catsburg heeft zijn eerste poleposition in het WTCR te pakken. De Nederlandse coureur deed dat op de Slovakiaring een paar uurtjes later gelijk nog eens dunnetjes over, want ook in de tweede kwalificatiesessie veroverde hij poleposition, waardoor hij zondag in races één en drie van de eerste plek start.

Hyundai-coureur Catsburg was in de eerste kwalificatie met zijn i30 0,028 seconden te snel voor merkgenoot Norbert Michelisz, terwijl ook Tom Coronel indruk maakte: de veteraan gaf ruim zes tienden toe en plaatste zich met zijn Cupra op de vijfde plek. Niels Langeveld vertrekt zondag in race één vanaf de zestiende stek.

De kwalificatie voor de derde race was onderverdeeld in drie sessies, waarin de omstandigheden wisselden. Dat weerhield Catsburg echter niet van een tweede pole, wederom voor Michelisz (+0,107). Coronel bleef dit keer in Q1 steken en begint race drie in het achterveld, Langeveld scoorde een keurige zevende plek.

Zaterdag staat op de Slovakiaring een 8-uursrace op het programma in het Endurance World Championship voor motoren, zondag racet het WTCR er om 10.45, 15.15 en 16.45 uur.