Batwoman-pilot wordt serie, eerste teaser vrijgegeven

Okee, het is echt een teasende teasy teaser die helemaal niets toont behalve de titelfiguur, maar ter ere van het nieuws dat tv-zender The CW een eerste seizoen van Batwoman heeft besteld, heeft DC nu een kort teasertje voor de serie vrijgegeven, en die wilden we je niet onthouden.

Batwoman is gebaseerd op het personage Kate Kane, die op haar beurt weer een modernisering is van de eerste Batwoman uit de comics, Kathy Kane, die in 1956 voor het eerst verscheen. Batwoman is veel minder bekend dan Batgirl, maar heeff toch haar eigen schare fans verzameld, mede omdat ze één van de weinige LGBT-personages in superheldencomics is. 

In mei 2018 kondigde The CW aan dat Kate Kane in november te zien zou zijn in de DCTV-crossover Elseworlds, wat betekende dat Kane, gespeeld door Ruby Rose, in de Elseworlds-afleveringen van de series Arrow en Supergirl te zien was. Het optreden werd gebruikt om de reacties op het personage te peilen in anticipatie op het produceren van een pilot voor een eigen serie. Deze pilot is inmiddels dus goed ontvangen en zal komende herfst de eerste aflevering van een eerste reeks worden. In Elseworlds was te zien hoe Kane de rol van Batwoman vervult in een Gotham waar Bruce Wayne nergens te bekennen is; verwacht dus geen cameo's van de Caped Crusader in deze serie.

Batwoman is de vijfde tv-serie die zich afspeelt in dezelfde continuïteit als Arrow, The Flash, Supergirl en Legends of Tomorrow, en de zevende serie op the CW die is gebaseerd op DC Comics, als iZombie en Black Lightning ook worden meegerekend. De naamgever van het Arrowverse zal echter komend seizoen ten einde komen; het achtste, verkorte seizoen van Arrow is het laatste. The CW heeft eerder aangegeven niet te veel DC-series tegelijk op de zender te willen hebben, en Arrow maakt hiermee dus in principe ruimte voor Batwoman.