Het kwaad keert terug in trailer voor IT: Chapter 2

Ze hebben It, in de vorm van Pennywise de Dansende Clown, verslagen toen ze jong waren, maar niet voorgoed. En het is terug. De eerste teaser trailer voor deel twee van de verfilming van Stephen Kings It laat zien hoe Beverly (Jesscia Chastain) opnieuw wordt geconfronteerd met het kwaad.

De succesvolle eerste verfilming van It had de moeilijke taak de herinneringen aan de achteraf gezien toch wat gedateerde miniserie uit 1990 te eren, en tegelijk een bioscoopwaardige horrorervaring te bieden die nog jaren mee kan. De vervolgfilm, die naar verwachting eenzelfde verhaallijn zal volgen als de tweede aflevering van die tweedelige miniserie, heeft als moeilijke taak net zo succesvol te zijn als zijn voorganger. Die bracht 700 miljoen dollar op en werd volgens de distributeur de grootste horrorfilm aller tijden.

Omdat elke 27 jaar het kwaad terugkeert naar het stadje Derry, in de Amerikaanse staat Maine, brengt IT Chapter Two de personages – die allen hun eigen weg zijn gegaan – weer bij elkaar als volwassenen, bijna drie decennia na de gebeurtenissen van de eerste film.

Deel twee van It heeft in de hoofdrollen James McAvoy (Split, Glass) als Bill, Jessica Chastain (Zero Dark Thirty, Mama) als Beverly, Bill Hader (Barry, The Skeleton Twins) als Richie, Isaiah Mustafa (Shadowhunters: The Mortal Instruments) als Mike, Jay Ryan (Mary Kills People) als Ben, James Ransone (The Wire) als Eddie, en Bill Skarsgård keert terug als Pennywise. Andy Bean (Allegiant, Power) speelt Stanley en de volgende originele leden van de Losers Club keren terug:  Jaeden Martell als Bill, Wyatt Oleff als Stanley, Sophia Lillis als Beverly, Finn Wolfhard als Richie, Jeremy Ray Taylor als Ben, Chosen Jacobs als Mike en Jack Dylan Grazer als Eddie.