Sterke Bertens klopt Kvitova en bereikt halve finales Madrid

Kiki Bertens heeft zich op knappe wijze geplaatst voor de halve finales van het WTA-toernooi van Madrid. De Nederlandse klopte Petra Kvitova in twee sets: 6-2, 6-3.

De kwartfinale tussen Bertens en Kvitova was een herhaling van de finale van vorig jaar in Madrid. Toen was de Tsjechische in drie sets te sterk voor de Nederlandse. Ook twee weken geleden in de halve finales van Stuttgart moest Bertens haar meerdere erkennen in Kvitova.

Vanaf het begin van de partij had Bertens het betere van het spel. Waar Bertens weinig fouten maakte vanaf het begin maakte Kvitova veel onnodige fouten. Het zorgde al vroeg in de eerste ervoor dat Bertens één break voorkwam en deze voorsprong zou ze niet meer afgeven.

In de tweede set kwam Bertens opnieuw vroeg één break voor, maar die wist ze niet vast te houden. Kvitova kwam beter in haar spel met de nodige mooie punten, maar de Nederlandse nummer zeven de wereld bleef goed tegenstand bieden. Bij 3-3 brak ze opnieuw de service van de Tsjechische nummer twee van de wereld en won vervolgens de partij door op 5-3 nog een keer de service van de titelverdedigster in Madrid te breaken.

In de halve finales van Madrid neemt Bertens het op tegen Sloane Stephens. De Amerikaanse won haar kwartfinale tegen de Kroatische Petra Martić.