Van Gerwen vernedert Wright in Premier League

Donderdagavond komen de heren darters in actie voor de veertiende van vijftien reguliere avonden in de Premier League, dit keer in de FlyDSA Arena in Sheffield. Peter Wright en Michael Smith zijn al uitgeschakeld, Rob Cross en Michael van Gerwen kunnen zich voor de play-offs plaatsen. Het Europa League-voetbal zit weer in de weg, maar gelukkig is het live te kijken op RTL Z.

Michael Smith (ENG) - James Wade (ENG) 7-7
De wedstrijd begon prima en vooral vroege finishes van 144 (Wade, 2-2) en 128 (Smith, 3-2) maakten indruk. Vervolgens ging het niveau toch wat naar beneden en beide heren lieten flink wat kansen liggen op de dubbels. Het ging wel gelijk op, hoewel een 161-finish Wade op 5-7 bracht. Smith vocht zich echter terug, Wade weigerde om het af te maken en met 7-7 kreeg de wedstrijd wellicht niet geheel onterecht geen winnaar.

Michael Smith - James Wade (Bron: PDC)
Michael Smith - James Wade (Bron: PDC)

Mensur Suljovic (AUT) - Rob Cross (ENG) 3-7
Cross begon buitenaards goed en stond na een paar legs boven de 120 gemiddeld te gooien. Dat volhouden was niet realistisch, maar Suljovic kwam niet meer in de buurt. Een knappe 124-finish bracht hem nog tot drie legs van de Engelsman (4-7), maar met een beetje moeite maakte Cross het vervolgens keurig af: 4-8.

Mensur Suljovic - Rob Cross (Bron: PDC)
Mensur Suljovic - Rob Cross (Bron: PDC)

Daryl Gurney (NIR) - Gerwyn Price (WAL) 7-7
Zo nu en dan was het best een aardige wedstrijd, waarin Price aanvankelijk steeds de overhand had. De immer rustige Welshman kwam op een 3-6 voorsprong, maar gooide vervolgens even uitermate slecht en Gurney kwam met een fraaie 95-finish terug op 6-6. De laatste twee legs werden verdeeld, het eindigde dus met een gelijkspel, en vervolgens was het wederom hommeles in een duel met Price. Er werd niet al te vriendelijk met de handen geschud, er werd zelfs een beetje geduwd en het was gedoe, maar uiteindelijk ging niemand knock-out en kon de volgende wedstrijd voorbereid worden.

Daryl Gurney - Gerwyn Price (Bron: PDC)
Daryl Gurney - Gerwyn Price (Bron: PDC)

Michael van Gerwen (NED) - Peter Wright (SCO) 8-1
Dit was eigenlijk niet eerlijk. Wright speelde met een gehavend been niet eens verkeerd, maar Van Gerwen was fenomenaal goed. Leg na leg ging alles raak, vooral op de dubbels, tot hij in de laatste leg toch nog even een paar dubbels ernaast gooide, voor de vorm wellicht. De groene sloopkogel maakte het gelukkig voor Wright dan maar snel af en won met 8-1.

Michael van Gerwen - Peter Wright (Bron: PDC)
Michael van Gerwen - Peter Wright (Bron: PDC)