Veehouders gewaarschuwd voor 'invasie' van dierenactivisten dit weekend

Komend weekend komen dierenactiviesten vanuit de hele wereld naar Amsterdam voor de protestactie One Dam Day die georganiseerd wordt door Anonymous for the Voiceless. Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) waarschuwt veehouders ervoor dat voor, tijdens of na het congres de actievoerders mogelijk een onaangekondigd bezoek brengen aan veehouderijen in ons land om actie te voeren.

Op vrijdagavond staat er ook een training door de oprichters van Anonymous for the Voiceless op het programma waarbij activisten die voor de demonstratie komen een soort van cursus krijgen. Er gaan sterke geruchten dat er een actie op stapel staat bij slachterij VION in Boxtel. Ook is de belangenorganisatie bang dat ook boerderijen doelwit worden van actievoerders.

POV roept veehouders daarom op stallen op slot te houden, waakzaam te zijn en bordjes met verboden toegang te plaatsen. Mochten de boeren bezoek krijgen van activisten dan roept POV om rustig te blijven, de politie te bellen en zo mogelijk actievoerders te filmen.

De aankondigingsvideo voor de demonstratie: